Denizli’nin Sarayköy ilçesinde 30 bin solucanla gübre üretmeye başlayan kadın girişimci Hatice Şimşek’in tesisinde, yaklaşık 3 milyon solucan bulunuyor.

Sarayköy’de yaşayan evli ve 2 çocuk annesi Hatice Şimşek, internette dolaşırken gördüğü bir video sonrasında merak saldığı Solucan Gübresi üretimine eşi Ömer Şimşek’in de desteğiyle bir yakının arazisinde kurdukları çadırın içerisinde 30 bin solucan ile başladı, şimdilerde ise Sarayköy’de üniversite arkasında açtığı tesiste 3 milyon solucanı ile üretime devam ediyor.

Organik ve doğal tarım üzerine meraktan dolayı bu işe başladığını belirten Şimşek, “Yaklaşık 2 yıl önce yeni bir kendi işimi kurma hayalim vardı. Bunla ilgili araştırma yapıyordum daha sonra internette gezinirken solucan gübresi yapan insanların videolarını gördüm. Zaten o ara çok daha doğal tarım, organik ürünler üzerine araştırmalarım da vardı meraklıydım bu konulara. Ve bu işi yapabilirim diye düşündüm. Sonrasında girişimlerde bulundum. Ve akabinde bu işi gerçekten ciddiye alıp resmi olarak başlamak istediğim için bu işe eşimle birlikte başladım. Eşim gerçekten benim en büyük destekçim oldu. Ve süreç bu şekilde devam etti. Bir yakınımızın arazisi üzrinde kurduğumuz çadırda başladığımız bu yolculuğumuzu resmiyete döküp vergi levhamızı alıp kendi tesisimizi kurduk ve bu güne kadar geldik” dedi.

Bu Haber İlginizi Çekebilir  Dünyada sadece Of'ta üretiliyor

30 BİN SOLUCANDAN 3 MİLYON SOLUCANA ULAŞTI

30 bin solucanla başladığı işte bugün için yaklaşık 3 Milyon solucanı bulunan Şimşek “Birkaç yıl önce biraz büyük bir çadır içerisinde oluşturduğumuz  kapalı alanda tesisimizi kurduk ve 30 bin solucanla başladık biz bu işe. Şu anda yaklaşık 3 milyon civarında solucanımız var ve giderek her üç ayda bir kendini katlayarak solucanlar çoğalıyor. Bu işi yapmak aslında gerçekten emek ve sermaye isteyen bir . Sermayesi yüksek bir , çünkü kapalı alan olması sebebiyle hijyenik şartlar ve Tarım Bakanlığının yönetmeliğine de uygun yapacaksanız bu işi, mutlaka işin prosedürüne uygun yapılacaksa bu maliyetli, tabi yapılacak tesisin boyutlarına göre de değişkenlik gösterebilir. Bu işi biz ufak çapta yani 30 bin solucanla başladık ve işi öğrenmeye başladık bu etapta, işi öğrenerek küçükten başlayıp büyüyerek çoğalalım istedik yani yaptığımız işi ciddiye alıyoruz. Tabi ki kar amacı güden bir işletmeyiz ama ben bu işi bir sosyal sorumluluk projesi gibi de görüyorum ve yaptığım işi de çok seviyorum. Aylık üretimimiz yani hedeflediğimiz üretim aylık 10 ton civarında bunun içinde biraz daha yolumuz var. Ama tabi en iyi kalitede en iyi gübreyi üretmeye çalışıyoruz amacımız fazla tonaj değil, iyi ham madde ile  kaliteli gübre üretmek amacımız. Şu an siparişler alıyoruz, satışımız başladı ve bu şekilde devam ediyoruz” diye konuştu.

Bu Haber İlginizi Çekebilir  Ekmeğini sisten kazanıyor