Geleneksel Karadeniz Tatları: Mustafa Berber'in Mancarlı Ekmeği

Zonguldak’ın Gökçebey ilçesinde ekmek ustası Mustafa Berber, Karadeniz lezzetlerinden mancarlı ekmeği bölge halkının sofralarına ulaştırıyor.

İlçede yaşayan 51 yaşındaki ekmek ustası Berber, Karadeniz illerinde yaşayanlar tarafından kara lahana yaprakları kullanılarak genellikle evlerde pişirilen mancarlı ekmeği, 3 yıldır Yeni Mahalle Atatürk Caddesi’ndeki dükkanında satışa sunuyor.

Geleneksel Karadeniz Tatları: Mustafa Berber'in Mancarlı Ekmeği

Çocuk yaşlarda başladığı fırıncılık mesleğini 40 yıldır sürdüren Berber, AA muhabirine, mancarlı ekmeğin yöre insanı tarafından çokça tercih edildiğini söyledi.

Geleneksel Karadeniz Tatları: Mustafa Berber'in Mancarlı Ekmeği

Ekmeğin ekşi maya ile yapıldığını anlatan Berber, “Kendi yaptığımız mayadan kullanıyoruz. Çok uzun zaman bekliyor, fırında çok kalıyor. Bu nedenle de bayatlama süreci geç oluyor. İnsanların bu ekmeğe ilgisinden çok memnunuz. 3 yıldır yapıyoruz.” diye konuştu.

Bu Haber İlginizi Çekebilir  Kış aylarının şifa ve besin kaynağı tarhana binbir emekle sofralara geliyor

Geleneksel Karadeniz Tatları: Mustafa Berber'in Mancarlı Ekmeği

Berber, mancarlı ekmeğin yaklaşık 1 kilogram geldiğini belirterek, “Mancarın kendine has aroması var, bu da ekmeğe yansıyor ve ayrı lezzet katıyor.” dedi.

Kaynak AA