İzmir’in Urla ilçesine bağlı Barbaros Köyü; sessizliğine, sakinliğine zarar vermeden, doğal dokusunu bozmadan, unutulmuş geleneklerimizi canlandıran, üretim gücünü ortaya koyan ve kırsal yaşamın insanlığa sunduğu nimetlerden ödün vermeden sürdürülebilir kalkınmayı başarmış köylerimizden.

Barbaros Köyü’nde, neredeyse yüzyıllık bir yapı içerisinde misafirlerine sağlıklı, organik ürünler sunan, el emeği kuklalarıyla gülümseten, onları şehir gürültüsünden ve baskısından kurtaran bir aile işletmesi bulunmakta.“Barbaros Köy Evi”

Mehmet Soysal, Barbaros Köy Evi’nin ilginç hikâyesini gazetemize anlattı.

“Köyümüzü en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz”

Mehmet Soysal Barbaros Köy Evi’nin tarihi hakkında şu ifadeleri kullandı; “19-20-21 Mayıs 2017 tarihinde 2. si gerçekleşen Barbaros Oyuk Festivali ile festival oluşumu “Çatkapı Evi” olarak tamamen amatör ruhla başlayan hikâyemiz ilgi ve teşvikle şimdiki işletme halini almış olsa da amatör ruh anlayışımız ve işleyişimiz aynı titizlikle Aile İşletmesi olarak devam etmektedir. 1930 yılında Kulalı Ali lakaplı büyük dedemiz  tarafından tamamen taştan inşa ettirilen özel mekânımız köy civarının geniş bir kısmına çok uzun yıllar boyunca köy bakkalı (yok yok bakkal) olarak hizmet vermiştir. Bizler için manevi değeri olan bu yapının yaşaması ve yaşatılması gerektiği düşüncesiyle ve aynı zamanda gelişmelere bağlı olarak köyümüzü en iyi şekilde temsil etme düsturunu ön planda tutmak üzere adım attık.”

Bu Haber İlginizi Çekebilir  Öğrencilerin projesi köylü kadınlara ilham oldu

“Temel hedefimiz; misafirlerimizin samimi aile ortamında mutlu olmalarını sağlamak”

Soysal; “Temel hedefimiz, artan nüfusa oranla çoğalan kurumsal tipteki fastfood tarzı robotik gıda işletmelerinin aksine özlenen ev yapımı zeytinyağlı sağlıklı, temiz, lezzetli tencere yemeklerini, unlu mamullerini, köy ekmeğini ve katkısız/organik köy ürünlerini, yöremizin meşhur lezzetlerini en iyi şekilde, mekanımızın nostalji kokan atmosferiyle birlikte misafirlerimize sunarak kendilerini geçmişe götürmek, samimi aile ortamında mutlu olmalarını sağlamaktır. Başlıca özel lezzetlerimiz  Patlıcan Balığı, Çalkama, Körmen Köftesi, Yaprak Sarma, Keşkek, el açması börek çeşitleri, Köy Ekmeği, mevsiminde çıkan otlarla hazırlanan çeşitli ot yemekleri, unlu mamuller, ev yapımı turşular, reçeller, pekmez, salça olarak sıralayabiliriz. Aynı zamanda sipariş alınarak istenen yemeklerde hazırlanabilmektedir.

Bu Haber İlginizi Çekebilir  Leylekler Vadisi'nde görsel şölen

Misafirlerimizi ağırlamak ve lezzetlerimizi beğenilerine sunmak, mutlu ayrıldıklarını görmek bizleri fazlasıyla mutlu etmektedir.” dedi.

Barbaros Oyuk Festivali;

Mehmet Soysal, Barbaros Oyuk Festivali hakkında “2016 da 1. si düzenlenen festivalimize ilk yıl yaklaşık 6.000, 2. yıl yaklaşık 12.000, bu yıl 15.000 kişi üzerinde katılım gerçekleşmiştir. Festivalimizin önemli farkı tamamen yöresel üreticileri destekleme amaçlı olup, köy yaşamını özendirmek ve kaybolmaya yüz tutan köy yaşamını tekrar canlandırmayı amaçlamaktır. Daha detaylı bilgiler ve fotolar için ”Barbaros Oyuk Festivali” adlı sosyal medya hesaplarına ulaşabilirsiniz.”  dedi.

Bu Haber İlginizi Çekebilir  "Dağlar arasında gizlenmiş elmas" keşfedilmeyi bekliyor