Bornovalı çiftçilere, Bornova Belediyesi ile Bornova Kaymakamlığı’nın yaptığı işbirliği kapsamında solucan gübresi üretimi eğitimi verildi.

Bornova Belediyesi ile Bornova Kaykamaklığı’nın 2018 yılı başında imzaladığı protokol kapsamında verilen eğitimler, çiftçilerin hem daha doğal hem de daha verimli üretim yapabilmesi için bilgi ve birikimlerini arttırıyor. Bornova Kültür Merkezi’ndeki son eğitimin konusu, “Solucan Gübresi Üretimi” oldu. Salonu dolduran Bornovalı çiftçiler, Bornova İlçe Tarım Müdürlüğü’nden Ziraat Mühendisi Serkan Gülez’in sunumunu ilgiyle dinledi.

Bitki için çok önemli

Bu Haber İlginizi Çekebilir  Kelebekler Vadisi kesin korunacak hassas alan ilan edildi

Topraktaki organik madde yetersizliğinin gübre ihtiyacını arttırdığını söyleyen Gülez, “Sürdürülebilir tarım ise toprağı organik olarak zenginleştiren uygulamalara bağlı. Solucan gübresi de bitkilerin ihtiyaç duyduğu bütün enzim, antibiyotik, vitamin ve mineralleri karşılar. Bu nedenle çok önemli bir gübre çeşididir” dedi.

Türkiye’de bir yılda üretilen 30 milyon ton atığın 15 milyon tonunun organik olduğunu, bunun da yüzde 40’ına denk gelen 6 milyon tonunun gübreye dönüştürülebileceğini söyleyen Gülez, “Bu atıkların değerlendirilmesi durumunda gübre konusunda ithalatçı konumdan çıkabiliriz” diye konuştu.

Bu Haber İlginizi Çekebilir  Tatlandırıcı ve gübre ithalatı için yeni düzenleme!

Eğitimde çiftçilere doğru kompost hazırlama ve uygun üretim koşullarından hasat yöntemlerine pek çok konuda bilgi verildi.

Yerelde kalkınma hedefi

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, tarımsal konulardaki eğitimlere ilginin yoğun olmasından büyük bir memnuniyet duyduklarını belirterek, “Yerelde kalkınma ilkemiz doğrultusundan ilçemizdeki tarımsal üretimin geliştirilmesine destek vermeye devam edeceğiz” dedi.